Archief

Alleen 'zondagclubs' naar VELO voor proef

Alleen clubs die een seniorenteam op de zondag hebben spelen, worden uitgenodigd voor de zondagproef met jeugdvoetbal bij VELO in Wateringen. Dat heeft de KNVB laten weten aan de Westlandse voetbalfederatie FeVoWest.

FeVoWest merkte na berichtgeving over de proef met jeugdteams dat er onder de verenigingen enige commotie was ontstaan. Daarom heeft de organisatie bij de KNVB om opheldering gevraagd. Die heeft laten weten dat als bij een vereniging senioren uitsluitend op zaterdag spelen, de jeugdelftallen niet worden ingedeeld voor zondagwedstrijden tegen VELO.

De proef bij VELO is bedoeld om de scheefgroei van het gebruik van de accommodatie op de zaterdag en de zondag te keren. Op zaterdag zijn de kleedkamers en de velden overvol, waar er op zondag nog genoeg ruimte is. Dit is het gevolg van de algemene trend bij de senioren om liever op zaterdag te spelen.

Per week worden er vier wedstrijden, van de B- tot en met de F-junioren (jongens en meisjes), verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Ieder team in voornoemde categorie kan daardoor dit seizoen éénmalig op de zondag in plaats van op de zaterdag ingedeeld worden.

Aan het einde van dit seizoen gaat het bestuur van VELO de proef evalueren.