Archief

'Nu beslag gelegd op onze containers'

Er is door Fort 1881 beslag gelegd op de eigendommen van de vrijwilligers-stichting van het Hoekse museumfort. Dat heeft de stichting donderdag laten weten. Die eigendommen zijn na de ontruiming van het fort inmiddels elders opgeslagen in containers. Directeur Jurgen Beumer van Fort 1881 bevestigt dat de collectie in beslag is genomen. Fort 1881 is op dit moment een reactie aan het formuleren.

De vrijwilligers hebben in de afgelopen anderhalve week het fort ontruimd. Dit gebeurde op grond van een uitspraak van de rechter en onder de druk van een dwangsom van 3.500 euro per dag. De omvangrijke klus is inmiddels geklaard.

Het bestuur wilde vrijdagmiddag een afsluitingsceremonie houden naast het Fort. "Gezien de weersverwachting en de vermoeidheid die bij velen aanwezig is, zien we daarvan af. Het is niet verantwoord om dit te doen", meldde voorzitter Jillis Godlieb donderdagmiddag.

Hij had al een felle toespraak gemaakt, waarin hij onder meer heeft opgeschreven: "Oprechtheid, eerlijkheid en respect kunnen het op korte termijn nooit winnen van lieden die, zonder geweten, alleen uit zijn op geldelijk gewin, met het Fort als subsidietrekker". Godlieb verwacht heel veel van de komende bodemprocedure, "waarin getuigen onder ede zullen worden gehoord".

Volgens hem heeft zijn bestuur alles gedaan om te voorkomen wat er nu gebeurt. "Men beweert dat wij niet wilden praten of overleggen, maar dan moeten diegenen die dat beweren ook erbij zeggen welke onderwerpen ze wilden bespreken: alleen maar ontruimen en opzouten!"

Godlieb stelt ook, dat het vertrouwen van het bestuur in burgemeester Aboutaleb en wethouder Schneider bijna onherstelbaar is beschadigd.

Categorieen:
Algemeen