Archief

Dijkpolder wordt verkeersprobleem voor Maasland

De voltooiing van de nieuwe woonwijk Dijkpolder in Maassluis en de realisatie van de Blankenburgverbinding gaan in 2025 voor verkeersproblemen zorgen in Maasland. Dat blijkt uit het rapport 'Verkeersafwikkeling aansluitingen 6 en 7 van de A20'. Het college van B en W in Midden-Delfland heeft de bevindingen daarvan deze week naar de gemeenteraad gestuurd.

Volgens het rapport zijn er afwikkelingsproblemen te verwachten op de route Maassluiseweg/Oude Veiling. Daarmee komt ook de bereikbaarheid van de kern Maasland onder druk te staan.

"Op de Maassluiseweg neemt het verkeer met ongeveer 2.000 motorvoertuigen per dag toe in 2025." Ongeveer de helft daarvan komt volgens het rapport door de realisatie van de Dijkpolder. "Het ontsluitende effect van de Blankenburgverbinding versterkt de aantrekkingskracht van deze route." De toename van het verkeer levert volgens het rapport meer ongevallen op.

Het college wil eind dit jaar met een oplossing komen om op een korte termijn de verkeerssituatie op de Maassluiseweg en de Oude Veiling te verbeteren. Zeven mogelijkheden worden bekeken. Het gaat onder meer om een nieuwe aansluiting op de A20 bij de Dijkpolder, maar ook het aanbrengen van verkeerslichten op de kruisingen Oude Veiling/Kerkweg en Maassluiseweg/Koningin Julianaweg.