Archief

Veel verkeershinder in asbestgebied

Voor doorgaand verkeer in het Wateringse 'asbestgebied' zijn er de komende tijd tal van hindernissen. Die hebben te maken met de opruimwerkzaamheden in deze wijk, waarbij nu vooral daken van woningen aan de beurt zijn.

Op de Ambachtsweg staan twee kranen opgesteld. Daardoor is de weg tussen 7.00 en 17.00 uur afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. De afsluiting duurt totdat alle percelen aan beide kanten van de Ambachtsweg zijn gesaneerd.

Er wordt alleen gewerkt bij daglicht en als de weersomstandigheden het toelaten. Bewoners worden tijdens werktijden onder begeleiding van een toezichthouder naar hun huis gebracht en opgehaald. Dit is nodig uit veiligheidsoogpunt, met het oog op de grote draaicirkel van de kranen. De toezichthouder bevindt zich altijd in de buurt van de kranen. Wie van buiten komt, kan zich melden bij de verkeersregelaar. Deze neemt dan contact op met de toezichthouder.



Buiten de genoemde werktijden mogen voetgangers en fietsers gewoon gebruik maken van de Ambachtsweg. De weg blijft wel afgesloten voor autoverkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. Deze kunnen er altijd langs, 24 uur per dag.

De Prins Hendrikstraat is momenteel voor al het verkeer geblokkeerd vanaf de Prins Bernhardstraat tot de Noordweg. De blokkade wordt veroorzaakt door een hoogwerker die gebruikt wordt voor de sanering van de gevels en daken. Ook hier geldt dat er alleen gewerkt kan worden als de weersomstandigheden het toelaten. De situatie in de Prins Hendrikstraat kan morgen weer anders zijn, als de kraan verplaatst wordt.

Ook de Prins Clausstraat is op dit moment afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met het reinigen van gevels en daken. Verkeer mag doorrijden tot aan de kraan.

"De kranen zijn goed gezekerd, zodat ze ook tijdens harde wind stabiel staan", aldus de gemeente Westland. Daaraan wordt toegevoegd, dat de straten nog steeds dagelijks worden geïnspecteerd op asbestdelen, ook nu het stormt. Als er asbest wordt gevonden, wordt het opgeruimd.