Archief

'Gemeente heeft regie bij sloop woningen'

De gemeente heeft de regie over het wel of niet slopen van woningen aan de Harnaskade in Den Hoorn. Dat zei wethouder Houtenbos dinsdagavond in de raadsvergadering, in antwoord op vragen van CDA en OGP. Deze fracties hadden het idee, dat de gemeente de eventuele sloop niet kon tegenhouden.



Genoemde coalitiepartijen gingen er van uit, dat het Bedrijvenschap Midden-Delfland bij reeds aangekochte woningen alleen maar een melding van sloop hoeft te doen, waarna de gemeente niet meer kan doen dan instemmen. De betrokken fracties willen, dat de gemeente terughoudend is met het slopen van woningen. De wethouder nam hun zorgen weg. "De uiteindelijke beslissing ligt bij de gemeente", reageerde hij.



Houtenbos liet verder weten, dat de woning Harnaskade 11a, aanleiding van de gestelde vragen, inmiddels is gekocht door het Bedrijvenschap. De woning schijnt uitgewoond te zijn en er moet het een en ander aan gerepareerd worden. Binnenkort vindt de overdracht van de woning plaats, waarna onderzocht wordt of het rendabel is deze te verhuren.