Archief

Westland verdedigt inschakeling Ecoloss

Het bedrijf Ecoloss, dat belast is met de sanering van de 'asbestwijk' in Wateringen, schakelt - conform het verzoek van de gemeente - Westlandse bedrijven in waar mogelijk. Dat stelt de gemeente Westland maandagavond in een reactie op de herhaaldelijk gestelde vraag, waarom zij voor deze operatie EcoLoss heeft ingeschakeld en geen Westlands bedrijf.

EcoLoss is dinsdagochtend 13 januari in alle vroegte benaderd, kort na de brand, toen duidelijk was hoe groot het gebied was waar asbest moest worden opgeruimd. "Er moest snel een beslissing worden genomen, omdat de gemeente conform de Wet milieubeheer en vanuit het oogpunt van volksgezondheid snel moest starten met de saneringswerkzaamheden", zegt de gemeente.

Bij de gemeente was bekend, dat EcoLoss veel ervaring heeft met het bestrijden van de gevolgen van incidenten en calamiteiten met gevaarlijke stoffen, waaronder asbest. Het bedrijf wordt vaak ingeschakeld voor grootschalige incidenten met risico's voor de volksgezondheid, beschikt over alle noodzakelijke certificaten en werkt volgens de wettelijke normeringen.

Verder wijst de gemeente er op, dat behalve EcoLoss ook aannemer De Groot uit Alkmaar aan het werk is in het gebied. "De Groot werkt in opdracht van de eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw en is bezig met het saneren van de bron (brandhaard) en de percelen Ambachtsweg 4 t/m 32", verklaart de gemeente.