Zaalhandbal heren: Westlandia en Quintus 2 winnen

De reserves van Koornneef/Quintus hebben de degradatiewedstrijd tegen Atomium'61 in winst omgezet. Na een spannende wedstrijd trok de thuisploeg met 24-21 aan het langste eind. Door de overwinning behoudt Quintus drie punten voorsprong op nummer voorlaatst Gemini en heeft het zes punten voorsprong op hekkensluiter Atomium'61. Het was tevens de derde overwinning op rij voor de Heulse ploeg.

In de Van der Voorthal deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Na een kwartier spelen was de stand 6-6, waarna Quintus een klein gaatje had van twee treffers (10-8). Atomium'61 kwam terug en ging met een 10-11 voorsprong de rust in. Na de pauze nam Quintus het initiatief over en na drie minuten spelen was de tussenstand 13-11. De Rotterdammers kwamen terug tot 15-15. Daarna wist Quintus een gat te slaan van vier treffers (21-17) waarna de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven. Quintus won met 24-21. Roy Verlaan werd met zeven treffers topscorer.

WPK/Westlandia heeft de koppositie behouden en heeft nummer drie van de ranglijst HVOS op een achterstand van zes punten gezet. HVV'70 volgt de Naaldwijkers op drie punten, echter de nummer twee heeft één wedstrijd te goed. Westlandia moest het in eigen hal opnemen tegen HVOS. In een gelijk opgaande eerste helft gingen beide ploegen rusten met een 13-13 tussenstand. Na de pauze wist Westlandia het verschil te maken en wist het de elfde overwinning van het seizoen te behalen. Voor de achtste keer bleef Westlandia ongeslagen. Alleen de thuiswedstrijd tegen het derde team van Hellas eindigde in een gelijkspel.