Zaterdagvoetbal: Westlandia pakt zege op MVV'27

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft aan de uitwedstrijd tegen Ter Leede een punt overgehouden. De Westlanders scoorden in blessuretijd de verdiende gelijkmaker: 2-2. De ploegen boven FC 's-Gravenzande op de ranglijst verloren. Volgende week speelt FC 's-Gravenzande tegen SHO, bij winst is de fusieclub weer helemaal terug in de race om lijfsbehoud.

De streekderby tussen MVV'27 en Westlandia was doelpuntrijk. Na 90 minuten spelen stond een 4-3 overwinning voor de Naaldwijkers op het scorebord. Westlandia behaalde hiermee de derde overwinning van het seizoen en kwam het naast MVV'27 op de ranglijst te staan.

VDL leed als koploper een dure nederlaag tegen laagvlieger SVC'08. De kampioenskandidaat verloor de uitwedstrijd met 2-1 en zakte naar plaats twee op de ranglijst.

De derby op sportpark De Hoge Bomen tussen Naaldwijk en Honselersdijk eindigde in een overwinning voor de thuisploeg. Honselersdijk incasseerde door de 4-2 nederlaag de vijfde nederlaag van het seizoen. Naaldwijk won voor de achtste keer dit seizoen en staat inmiddels op de vierde plaats. Honselersdijk staat twaalfde.

Quintus heeft de negatieve reeks nog niet weten te keren. De Heulse ploeg verloor met 2-1 op eigen veld van GDA. Quintus staat nu elfde op de ranglijst.

Vierde klasse B

Maasdijk profiteerde van de misstap van runner-up Te Werve. Aan de Lange Kruisweg won de thuisploeg met 2-0 van HVV Hercules. Mede-koploper Te Werve verloor met 4-1 van Vredenburch. Maasdijk staat derde met twee punten achterstand op de koploper Verburch en Te Werve. Verburch kwam vandaag niet in actie en heeft een wedstrijd minder gespeeld.

MSV'71 kon de zesde seizoensoverwinning bijschrijven. In de 'uitwedstrijd in Maassluis' won MSV'71 met 5-1 van BMT en is terug te vinden op de zevende positie.