Zaalkorfbal: debutant schenkt ODO punt tegen Valto

Eerste klasse E

De streekderby tussen ODO en Valto is geëindigd in een gelijkspel. In de slotfase werd debutant Rick Vermeer bij ODO de gevierde man door de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd bevatte alles wat een derby moet hebben, namelijk twee ploegen met strijdlust en die niet willen verliezen, spannend scoreverloop en een kolkende ambiance. In een gelijk opgaande eerste helft ging Valto met een 13-12 rusten in sporthal De Hofstede.

Na de pauze sloegen de bezoekers al snel een gat van vier treffers: 12-16. Deze marge bleef lange tijd op het scorebord staan. Met nog ruim vijf minuten te spelen leek Valto de winst binnen te hebben, echter ODO perste er nog een slotoffensief uit en wist van een achterstand van 16-19 en 17-20 knap terug te komen tot 20-20. Valto heeft nu tien punten en heeft drie punten meer dan ODO dat op een p/d-plaats staat.

Dijkvogels heeft runner-up Velocitas goed partij gegeven. Dit was voor de Maasdijkse ploeg alleen niet genoeg voor de overwinning. De eerste helft ging gelijk op en de ruststand in Maasdijk was 8-8. Na de pauze wisten de bezoekers snel een marge te maken van drie treffers (9-12), waarna Dijkvogels knap terug kwam tot 13-14. Dit kostte de ploeg te veel kracht en in de slotfase van het duel liep Velocitas uit naar een 13-19 overwinning. Dijkvogels blijft hekkensluiter.

ONDO heeft de derde plaats overgenomen van GKV. In de subtopper in de Westlandhal tussen beide ploegen trok ONDO aan het langste eind. Na een spannende wedstrijd won de thuisploeg met 19-17. De ruststand was 10-9 in het voordeel van ONDO. In de tweede helft deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Uiteindelijk was ONDO de beste van de twee ploegen en pakte het twee belangrijke punten. Koploper Achilles verloor verrassend van Vriendenschaar en is volgende week de tegenstander van ONDO. Het verschil tussen Achilles en ONDO bedraagt drie punten.

Tweede klasse H

Na twee nederlagen op rij stond voor CKC Maassluis de derde topper op rij op het programma. In Alblasserdam kwam de koploper met de schrik vrij tegen Kinderdijk. Na de eerste helft leidden de bezoekers uit Maassluis met 12-10. In de openingsfase van het tweede bedrijf leek CKC Maassluis los te komen en nam het met 17-13 de leiding in sporthal Blokveer, echter de thuisploeg knokte zich terug en nam brutaal met 18-17 de leiding. De score ging daarna om en om en na de 23-23 wist CKC Maassluis in de laatste twee minuten van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken: 23-25. De koppositie blijft gehandhaafd. Merwede won van ONDO Middelburg en blijft op één punt staan.