Zaalhandbal heren: Quintus wint; DIOS verliest weer

De ontknoping voor de laatste twee plaatsen in de kampioenspoule zal pas op de laatste speeldag plaatsvinden. Koornneef/Quintus deed wat verwacht werd tegen Aristos/DSS, namelijk winnen. Alphadeur/Houten won toch verrassend van E&O, waar vooraf op een overwinning van E&O was gerekend. Quintus staat nu één punt achter deze twee ploegen en moet volgende week winnen van Hercules en hopen dat een van de andere twee ploegen een fout maakt tegen hun opponent. Gezien het programma lijkt dat vooraf niet het geval te zijn, want E&O ontvangt Hellas en Houten gaat op bezoek bij Swift.

De bezoekers namen nog wel de leiding (2-4), maar daarna was het Quintus dat langzamerhand de regie overnam. Halverwege de eerste helft was de stand 6-5 voor de thuisploeg. De ruststand was 13-9 voor de Heulse ploeg mede door een aantal gestopte strafworpen door Sander Bellekom. In de tweede helft liep Quintus verder uit en werkte het verder aan het doelsaldo, dat misschien nog van toepassing kan worden bij gelijk eindigen, en won met 31-28.

DIOS heeft de negatieve reeks in de competitie niet weten te stuiten. Na een prima midweekse bekerwedstrijd tegen Hercules eindigde het treffen tegen degradatiekandidaat Gemini in een sof. DIOS had zich bij een overwinning officieel weer een jaar langer eerstedivisionist kunnen noemen, na de nederlaag heeft DIOS nog één overwinning nodig om veilig te zijn. In sporthal Oosterpoort in Zoetermeer leidde de thuisploeg bij rust met 12-9. Gemini wist de marge van drie treffers na de tweede helft over de eindstreep te trekken en won met 28-25.

Door de nederlaag lijkt het seizoen van DIOS over en sluiten voor een plaats in de nacompetitie, maar aan de andere kant kan de nacompetitie nog steeds bereikt worden. Door de overwinning van Gemini moeten de reserves van Quintus zondagmiddag winnen van hekkensluiter Atomium'61 om de marge van drie punten te behouden.