Archief

Vakantiewoningen achter Duingeest

De gemeente Westland houdt nadrukkelijk de mogelijkheid van recreatiewoningen in Monster open. Die zouden kunnen komen in het gebied tussen de wijken Grote Geest en Duingeest en de duinen. Daar is door de aanwezigheid van de voormalige maalkom, die hoorde bij het oude gemaal van het Hoogheemraadschap van Delfland, ook vaarrecreatie mogelijk. Zelfs een camping op een deel van die locatie wordt niet uitgesloten.

Dit blijkt uit een notitie van de wethouders Ouwendijk en Duijvestijn aan de gemeenteraad. De raad had vorig jaar hierom gevraagd naar aanleiding van de discussies over de recreatieve toekomst van Monster na de sluiting van camping Molenslag. De wethouders blijven erbij dat een camping aan de Haagweg op de locatie waar nu het kantoor van het Ontwikkelingsbedrijf Westlandse Zoom staat financieel niet haalbaar is, omdat een exploitant te weinig kan betalen.

Gezien de de maximale aankoopprijs per vierkante meter die een campingexploitant kan bieden en de huidige prijzen van glastuinbouwgrond is ook een camping ten zuiden van Monster en bij Vlugtenburg nu niet haalbaar, zo staat in de notitie.

Aannemelijker lijkt het, dat op kortere of langere termijn op die plekken een nieuw bungalowpark wordt aangelegd. Wel zal dan het bestaande bestemmingsplan moeten worden aangepast.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen