Archief

Buslijn 86 krijgt nieuw nummer: 36

De onder Westlandse studenten populaire buslijn 86 gaat van naam veranderen. Als de nieuwe dienstregeling van Veolia op 15 februari ingaat, wordt de lijn omgedoopt in bus 36.

Behalve de naam verandert er voor de ritten niet veel. Alleen de ritten die nu om 6.31 en 7.01 uur beginnen in Naaldwijk, starten voortaan op halte Maasland Viaduct en de ritten die nu op weekdagen om 18.29 en 18.59 uur eindigen in Naaldwijk, gaan doorrijden naar halte Maasland Viaduct.

Uit de nieuwe dienstregeling blijkt verder dat buslijn 33, zoals voorgenomen, vanaf medio 2015 een nieuwe route gaat rijden. Dan wordt de Twee Pleinenweg tussen Westerlee en het Maasdijkplein in gebruik genomen, waarmee de Oranjesluisweg als provinciale weg komt te vervallen.

De route tussen tussen Naaldwijk en Westerlee wordt daarom verlegd naar de route over de Middel Broekweg en Burgemeester Elsenweg (N213). Lijn 31 neemt de haltes Linde en Lage Woerd over. De halte Perzikenstraat/Rozenhof verdwijnt.

Verder wordt het overstappunt van lijn 31 op 35 in 's-Gravenzande verplaatst naar halte Naaldwijkseweg. Voor de overige lijnen zijn weinig wijzigingen. Een compleet overzicht is te vinden op de website van Veolia.