Archief

Van der Tak: 'Geen contact over Lansingerland'

Burgemeester Van der Tak van Westland zegt geen contact te hebben gehad met raadsleden van de gemeente Lansingerland. Dat laat hij desgevraagd weten aan WOS Media. In Lansingerland gaat het verhaal, dat Van der Tak daar de beoogde nieuwe burgemeester zou zijn.

Volgens raadslid Neeleman uit die gemeente zouden leden van de vertrouwenscommissie gesproken hebben met Van der Tak. Daarna zou de profielschets zo zijn aangepast, dat de Westlandse burgemeester de ideale kandidaat zou zijn. Sterker, Van der Tak zou al gepolst zijn om burgemeester te worden.

[Audiofile]

Neeleman, die in Lansingerland een eenmansfractie vormt, staat in de raad bekend als een enfant terrible. CDA-fractievoorzitter Matthijs Ruitenberg ontkende het betreffende bezoek stellig. En Commissaris van de Koning Jaap Smit reageerde: "De profielschets is naar niemand toegeschreven."

"In alle eenvoud en oprechtheid is mijn antwoord dat er geen contact geweest is", aldus Van der Tak tegen WOS Media. Hij laat verder weten, zich nog steeds thuis te voelen in Westland. De burgemeester is hier bezig aan zijn tweede termijn van zes jaar. Die termijn loopt in 2016 af.

[Audiofile]

Categorieen:
Westland Algemeen