WOS
Archief

Scouting Den Hoorn mogelijk naar sportpark

De scouting in Den Hoorn verhuist mogelijk van de Tanthofkade naar het sportpark in het dorp. Dit blijkt uit stukken van de gemeente Midden-Delfland.

De grond waar het huidige gebouw op staat, is van de kerk. Die heeft aangegeven dat zij de grond terug wil. Bovendien is dit pand verouderd, aldus scouting-voorzitter Bert Vermeulen. "Daarnaast zitten we nu tussen woonhuizen, waardoor we soms overlast veroorzaken."

Op suggestie van de gemeente is het sportpark in Den Hoorn naar voren gekomen. Daarover gaan de partijen, samen met het recreatieschap Midden-Delfland, beheerder van de grond, in gesprek. Gekeken wordt of het plan financieel haalbaar is. Voorzitter Vermeulen is blij met de ontwikkelingen. "Het is een mooie locatie en ook dicht bij vaarwater." Vooral dat laatste is belangrijk, omdat scouting Den Hoorn een waterscouting is.

Het was eigenlijk al de bedoeling dat de scouting vorig jaar weg zou gaan, maar de St. Antonius & St. Corneliusparochie heeft uitstel gegeven tot eind 2015. Als de nieuwbouw dan nog niet klaar is, mag de scouting zelfs nog wat langer blijven.