Archief

Ouwendijk: "Verkopen Hofboerderij niet ons doel"

Wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland heeft woensdagavond schriftelijk gereageerd op de commotie, die in de nacht ervoor is ontstaan omtrent het lot van de Hofboerderij in Wateringen.

Ouwendijk blikt terug: "Op 10 december jl. was er een commissievergadering over de huisvesting van verenigingen. Tijdens deze vergadering konden raadsleden met elkaar van gedachten wisselen over de voorwaarden en ideeën ten aanzien van herhuisvesting van de verenigingen. In de vergadering is gesproken over het afstoten van gebouwen, maar hiermee wilden we niet zeggen dat we die gebouwen ook gaan verkopen. Met het afstoten werd 'het afstoten van specifiek alleen maatschappelijk gebruik' bedoeld. Het verkopen van de Hofboerderij is dan ook niet ons doel."

Ouwendijk vervolgt: "We zijn met Wateringse verenigingen in overleg om van drie naar twee accommodaties te gaan. De huurders en gebruikers van de drie accommodaties laten we nadrukkelijk zelf aan het woord om met een oplossing te komen. Dit is tijdens de bijeenkomst op 12 januari jl. met de huurders en gebruikers besproken. De vervolggesprekken hierover zijn momenteel gaande."



Tot slot stelt hij: "Ik vind het vervelend, dat er verwarring is ontstaan over wat in de commissievergadering is besproken. Ook ik draag een warm hart toe aan historische gebouwen, zoals de Wateringse Hofboerderij."

Bij de reactie van de wethouder kan de kanttekening worden geplaatst, dat in de gemeentelijke communicatie over de herhuisvesting steeds is gesproken over het "multifunctioneel maken van accommodaties en overbodig vastgoed verkopen". De Hofboerderij behoorde niet tot de beoogde 'blijvers'.