Archief

Ook asbestkwestie in De Pijletuinenhof

Er speelt sinds een week ook een asbestkwestie in Naaldwijk. Het gaat om het voormalige woonzorgcomplex De Pijletuinenhof aan de Verdilaan, tegenover het busstation. De zestien antikraakhuurders moesten afgelopen weekeinde tijdelijk het pand uit. Een aantal van hen heeft tijdelijk geslapen in onder meer het Naaldwijkse Carlton Hotel.

Nadat er maatregelen zijn genomen, zijn de huurders voor even terug, eigenlijk om zich voor te bereiden op hun definitief vertrek uit het pand. In een ander deel van het complex is een vleugel die nog bewoond wordt door ouderen. "En daar gaat onze eerste zorg naar uit", aldus de raadsfractie van LPF Westland, die dit binnenkort aankaart in een commissievergadering van de gemeenteraad.

"In het geval dat Careyn de asbestvervuiling gaat aanpakken terwijl de ouderen nog woonachtig zijn in de Pijletuinenhof is het college het dan met ons eens, dat de gemeente hierbij actief betrokken moet zijn uit het oogpunt van de volksgezondheid?", zal de LPF naar voren brengen.

Het asbest is onder meer aangetroffen in de keukenkastjes. Het complex is in mei vorig jaar vrijgekomen na de verhuizing van het grootste deel van de bewoners naar het nieuwe complex op het Woerdblokeiland.

Eind juli vorig jaar liet het college van B en W weten, dat het complex uiterlijk per 1 januari jl. leeg zou staan. Reden: het is er te onveilig.