Archief

Motie tot niet-verkoop Hofboerderij verworpen

Na een bizar debat in de Westlandse gemeenteraad is een motie tot handhaving van de Wateringse Hofboerderij in gemeentelijk bezit, verworpen. Dat gebeurde afgelopen nacht rond kwart over één, toen de raadsvergadering al ruim zes uur 'onderweg' was.

Even leek de motie niet meer van belang te zijn, toen de in het nauw gedreven wethouder Ouwendijk had toegezegd met een concept-besluit te komen waarin handhaving van de Hofboerderij zou zijn vastgelegd. Omdat de wethouder tot dan toe elke toezegging had afgehouden, vroeg de verbaasde fractievoorzitter Remmert Keizer van Gemeentebelang Westland (GBW) om een schorsing.

Bij hervatting van de vergadering liet Ouwendijk alleen weten, dat hij in april met een voorstel voor het accommodatiebeleid zal komen, zonder toezegging op het punt van de Hofboerderij. Toen vervolgens de al eerder ingediende motie in stemming werd gebracht, bleek de (coalitie)fractie van het CDA haar ondersteuning te hebben ingetrokken. Daarmee verdween ineens de tot dan toe gegarandeerde meerderheid.

De motie verkreeg nu nog alleen de steun van de (oppositie)fracties Westland Verstandig, LPF, D66 en ChristenUnie-SGP. Tegenover de 16 voorstemmers stond een meerderheid van 21 tegenstemmers: de fracties van het CDA, GBW, VVD en Progressief Westland. Overigens lijken de Wateringers niet wakker te hoeven liggen van dit ongekende politieke rollenspel, omdat men eigenlijk raadsbreed de Hofboerderij wil behouden.