Archief

Westlandse Cross van één dag is optie

Een Westlandse Cross van één dag is dit jaar een optie. Dat zegt organisator Frank Bierkens tegen WOS Media. Aanleiding voor deze reactie is een brief die burgemeester Van der Tak naar de gemeenteraad heeft gestuurd over dit onderwerp.

Van der Tak meldt in die brief dat hij alleen toestemming wil geven voor een ééndaagse Westlandse Cross van 11.00 tot 1.00 uur. Eerder deed Bierkens al concessies door van zijn oorspronkelijke plan van een driedaagse Cross af te wijken en voor twee dagen te gaan. Ook dat is volgens de burgemeester echter uitgesloten, omdat het te veel mankracht van de politie zou vergen.

Bierkens heeft liever twee dagen, maar wil wel akkoord gaan met één dag, omdat het festival anders mogelijk helemaal niet doorgaat. De organisatie wil dat de continuïteit van de Cross gewaarborgd blijft. Voor 2016 wil de burgemeester namelijk wel akkoord gaan met twee dagen.

De gemeenteraad moet dinsdagavond een beslissing nemen over het doorgaan van de Cross. Als zij daarvoor kiest, moet één van de twee bevrijdingsfestivals, Wollepop of het festival in het Hofpark in Wateringen, sneuvelen.