Archief

Onduidelijkheid over verbouwing gymzaal Haydnlaan

De raadsfracties van CDA en VVD in Maassluis zijn benieuwd naar de gevolgen van de mogelijke verhuizing van basketbalvereniging Green Eagles naar de Sportlaan in 2017. Zij hebben daarover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Green Eagles wilde de huidige gymzaal aan de Haydnlaan graag verbouwen. De hal is namelijk te klein. Voor die verbouwing krijgt de vereniging echter om financiële redenen geen groen licht van de gemeente. De fracties zijn benieuwd of de ambitie van de gemeente om de hal te verbouwen nu helemaal van de baan is.

Onderzocht wordt nu of de basketballers een plek kunnen krijgen in een nieuwe sporthal op het terrein van voetbalclub VDL aan de Sportlaan. Van die hal gaat ook het Lentiz Reviuslyceum gebruik maken. CDA en VVD vragen onder meer of er al afspraken zijn gemaakt over de exploitatie. Ook willen zij weten of de eisen die Green Eagles aan de nieuwe hal stelt, reëel zijn om op te nemen, zonder concessies te doen aan de eisen die worden gesteld voor Voortgezet Onderwijsscholen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen