Archief

Maassluis Belang bezorgd om AOW'ers en gemeentekas

Maassluis Belang maakt zich zorgen om de inwoners met een AOW-uitkering. Mogelijk kunnen meerdere mensen financieel in de problemen raken, doordat ze er flink op achteruit zijn gegaan sinds de aanpassing van de AOW.

De lokale partij stelt daarom vragen aan het college van B en W, voornamelijk gericht op ouderen die niet in aanmerking komen voor een huurtoeslag. Zo wil de fractie weten of er in Maassluis huisuitzettingen zijn in verband met huurachterstanden.

Een optie voor de partij zou zijn, als het college in gesprek gaat met Maasdelta over de huurprijzen, zodat betrokkenen een normaal leven kunnen blijven leiden. Ook zou er volgens Maassluis Belang een rol kunnen liggen voor de wijkteams, die problemen zouden kunnen signaleren.

Naast de financiƫn van de burger, maakt de partij zich ook zorgen om de financiƫn van de gemeente. Als de problematiek namelijk leidt tot extra aanvragen voor bijstand-uitkeringen, ter aanvulling van het inkomen, heeft dit ook gevolgen voor de gemeentekas. Maassluis Belang wil weten of dit voor de gemeente problemen kan opleveren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen