Archief

'Snel einde maken aan overlast Vogelwijk'

De fractie van Westland Verstandig vind dat er op afzienbare termijn een einde moet komen aan de overlast in de Vogelwijk in Honselersdijk. Volgens WV moet het afgelopen zijn met het 'pappen en nathouden' en moet er snel 'schoon schip' worden gemaakt.

In aanvullende vragen over de ongeregeldheden in de Nachtegaalstraat tijdens de jaarwisseling stelt Westland Verstandig, dat er in de buurt veel meer speelt dan instanties als gemeente, politie, Vestia en Vitis Welzijn kenbaar maken. "De leefbaarheid in deze wijk is al jaren in het geding door met name enkele probleemgezinnen, een aantal meelopers en de aanzuigende werking die dat heeft op probleemveroorzakers van elders."

Een en ander in zou vooral in relatie staan tot het dealen van drugs. Er zouden geregeld BMW's en Jaguars door de Nachtegaalstraat rijden en stilstaan om 'handel' te drijven, aldus Westland Verstandig.

Van het college wil de fractie weten hoeveel klachten, meldingen en aangiftes er de laatste tien jaar vanuit de Vogelwijk zijn binnengekomen bij de gemeente, de politie en woningcorporatie Vestia en welke maatregelen er zijn genomen. Ook wordt het college gevraagd om in gesprek te gaan met de bewoners die een eind willen aan de overlast.