Archief

Geen ontmoedigingsbeleid voor garages Maassluis

Er komt voorlopig geen ontmoedigingsbeleid of vestigingsbeleid voor garagebedrijven in Maassluis. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W op vragen van de fractie van Maassluis Belang.

De lokale partij vreest voor een verlies van arbeidsplaatsen bij de huidige autogarages. De fractie stelt dat er veel bedrijfjes uit de omgeving van Rotterdam naar Maassluis komen en zo het werk van de gevestigde namen inpikken. Een aantal garages heeft de deuren al moeten sluiten.

Bij het college is het niet bekend waar de bedrijfjes precies vandaan komen. Het idee dat er in Maassluis wel erg veel garagebedrijven zijn, in vergelijking met het aantal inwoners, spreekt het college tegen. In Maassluis zijn het in verhouding ongeveer net zo veel als in Schiedam. Opvallend is wel dat Vlaardingen veel minder garages heeft.

Toch meldt het college dat de wethouder bereid is om in gesprek te gaan met een delegatie van al langer gevestigde garagebedrijven. De fractie van Maassluis Belang is echter niet helemaal tevreden met de antwoorden en gaat zich daarom tijdens het wekelijkse overleg beraden op vervolgstappen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen