Zaalhandbal heren: Quintus verslaat DIOS

Na een streekderby waar alles in zat, stapten de reserves van Koornneef/Quintus als morele winnaar van het veld. De Heulse ploeg versloeg in de Ballonhal DIOS met 23-21. Voor de Heulse ploeg was het de tweede deceptie op rij tegen een topploeg uit de eerste divisie en pakte het wederom twee bonuspunten in strijd om lijfsbehoud. Vorige week werd koploper Handbal Venlo verslagen. Voor DIOS lijkt het seizoen in mineur te eindigen. De ploeg uit Midden-Delfland incasseerde de vierde nederlaag op rij en is de aansluiting met de top volledig kwijt, zelfs plaatsing voor de nacompetitie komt in gevaar. Alleen een sterke eindsprint lijkt de ploeg naar het toetje te brengen.

Bij Quintus bleek doelman Paul Vis een te groot obstakel voor de spelers van DIOS. De Heulse doelman stond menigmaal in de weg bij een scoringskans van de thuisploeg en hielp zijn ploeg in de slotfase van de wedstrijd aan een zwaarbevochten overwinning .

Het verschil was groot in de eerste helft tussen beide ploegen. Quintus liet de tanden zien en DIOS liet het kaas van het brood eten. DIOS leidde nog wel met 2-1, maar daarna was het Quintus dat de controle over de wedstrijd had. De Heulse ploeg liep uit naar een 7-3 voorsprong mede door het maken van breaks. DIOS had in deze fase moeite om aanvallend tot succes te komen. Na ruim 20 minuten was de stand 8-4 in het voordeel van de bezoekers. In de resterende tien minuten voor de pauze kwam DIOS wel dichterbij en kon het vlak voor rust aanhaken: 9-12.

Na de matte eerste helft kwam DIOS getergd de kleedkamer uit voor de tweede helft. De thuisploeg schakelde over op een 5-1 verdediging en daar had Quintus moeite mee. Aanvallend ging het beter, waardoor de opgelopen achterstand snel ongedaan werd gemaakt. DIOS kwam langszij (14-14) en nam onder aanvoering van Frank koole zelfs een 18-16 voorsprong. Quintus bleef aanhaken en kwam weer op voorsprong (18-19). De Heulse ploeg verdubbelde de marge en wist de kleine voorsprong over de eindstreep te trekken. Quintus won met 23-21.

DIOS gaat volgende week op bezoek bij degradatiekandidaat Gemini. Tussendoor staat een bekerduel tegen eredivisionist Hercules op het programma. Quintus ontvangt in eigen huis hekkensluiter Atomium'61 en kan bij gunstige uitslagen verder weglopen bij de degradatiestreep.