Zaalhandbal dames: benauwde zege Quintus

Met een uiterste krachtsinspanning heeft Virto/Quintus de tweede thuisnederlaag weten te voorkomen. In de Van der Voorthal leek Gilde-BT/Handbal Venlo op weg naar een stunt na een tussenstand van 13-18, maar de thuisploeg wist binnen vijf minuten tijd dit verschil te overbruggen en ging daarna door en won met 23-20.

De Heulse ploeg heeft het altijd lastig tegen Handbal Venlo en dat bleek nu ook weer. Quintus opende met een 2-0 tussenstand, waarna Handbal Venlo het heft in handen nam en met 6-3 aan de leiding ging. Na een time-out van Quintus wist de thuisploeg wederom op voorsprong te komen (8-7). Vlak voor de pauze kreeg Quintus de mogelijkheid om met twee treffers verschil de rust in te gaan, echter door balverlies in de slotminuut wist Handbal Venlo de gelijke ruststand op het scorebord te krijgen: 10-10.

In de tweede helft opende Quintus de score, maar liep daarna achter de feiten aan. De ploeg maakte te veel technische fouten en daar wist Handbal Venlo wel raad mee. Na 35 minuten was de stand 11-14 in het voordeel van de bezoekers. Deze marge bleef lang gehandhaafd totdat Quintus binnen vijf minuten de marge van vijf wist terug te brengen.

Er waren ruim 18 minuten gespeeld in de tweede helft toen Handbal Venlo een marge van vijf treffers had genomen (18-13) . Binnen vijf minuten kreeg de Heulse ploeg de geest en kwam het zelfs langszij. Rinka Duijndam redde twee keer op rij en even zoveel scoorde de thuisclub en nam het met 20-18 de leiding. Handbal Venlo kwam terug tot 20-19, maar daarna besliste Quintus de wedstrijd en kon het een zwaar bevochte overwinning bijschrijven: 23-20. Quintus kan zich blijven richten op plaats nummer drie.

De streekderby tussen de reserves van Quintus en WPK/Westlandia was drie kwart van de wedstrijd spannend, waarna Quintus liet zien dat het over meer inhoud beschikte en de wedstrijd naar zich toe trok. Westlandia verzette zich hevig tegen de nummer drie van de ranglijst.

In de Van der Voorthal was het Quintus dat de wedstrijd controleerde en een kleine voorsprong had. Na ruim een kwartier spelen was de tussenstand 8-6. Westlandia bleef in het spoor van de tegenstander en wist vlak voor het einde van de eerste helft langszij te komen: 12-12. De Naaldwijkse ploeg nam verrassend genoeg bij het rustsignaal de leiding: 14-15.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Quintus was scherper in de afronding en had na ruim 43 minuten spelen voor de eerste keer een marge van drie treffers (24-21). Westlandia kwam terug in de wedstrijd, maar kon niet dichter bij de opponent komen. De score bleef enkele minuten 25-23 totdat de thuisploeg een tussensprint nam in de laatste tien minuten en de wedstrijd definitief besliste. De eindstand was 33-28 in het voordeel van de nummer drie van de ranglijst.

Quintus is reeds verzekerd van nog een jaar in de eerste divisie en gaat volgende week op bezoek bij VELO. Westlandia zal in de resterende zeven wedstrijden handhaving moeten afdwingen. De achterstand op het veilig staande SEW bedraagt twee punten. Als de Naaldwijkse ploeg blijft spelen zoals het de laatste weken doet, heeft de ploeg nog kans op handhaving. Westlandia ontvangt volgende week DSVD.

De reserves van WPK/Westlandia hebben twee punten aan het totaal toegevoegd. De Naaldwijkse ploeg won van hekkensluiter Snelwiek. In sporthal Asterlo in Rotterdam speelde Westlandia een slechte eerste helft en keek het bij rust tegen een 9-6 achterstand aan. In de tweede helft tapte Westlandia uit een ander vaatje en wist de achterstand om te buigen in een overwinning van 17-14. Voor de Naaldwijkse ploeg was het de tweede uitoverwinning van het seizoen uit zeven wedstrijden.