Oud-winnaars vooraan in Ruitenburg Halve

Halverwege de Ruitenburg Halve Marathon van Maassluis was al duidelijk, dat het voor de overwinning zou gaan om een strijd tussen twee oud-winnaars: Patrick Kwist (2010 en 2011) en Ruben Scheurwater (2006). De eindsprint werd gewonnen door Scheurwater, in 1.09.34, waarmee hij drie seconden sneller was dan Kwist.

Bij de vrouwen ging de zege naar Amy van den Broek uit Breda. Zij finishte na 1.26.10 en had daarmee 2.35 voorsprong op Helmie Ramakers (Haag Atletiek).

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Saïd Kanfaoui uit Gouda in 32.22. Hij had 21 seconden voorsprong op Arthur van Dijk uit Monster, die met 32.43 slechts tien seconden tekort kwam op het Westlands record bij de 40-plussers. Dat record staat op naam van zijn plaatsgenoot Rut Zoutman.

Bij de vrouwen won de geboren Keniaanse Rose Enthoven in 40.59, met op de tweede plaats Monique Weening (Olympus '70) in 43.41.

De wedstrijd over 5 kilometer werd een afgetekende zege voor Henk van Leeuwen uit Breda, in 15.08. Bij de vrouwen bleef het spannend tot in de laatste honderd meter. De Honselse Ilona Lievaart won in 18.42, vlak voor twee clubgenotes van Olympus '70: de Heulse Marjolein van Marrewijk (18.45) en de 's-Gravenzandse Inga Michejenko (18.48).