Archief

Asbestwijk: fietsenuitleen en invalidenparkeervakken

Er komen nog elke dag nieuwe voorzieningen beschikbaar voor de bewoners van de 'asbestwijk' in Wateringen. Zo is er sinds zondagochtend een bewaakte fietsenstalling aan het begin van de Prins Clausstraat (nabij Noordweg). Bewoners mogen met de fiets aan de hand het gebied in. Fietsen is nog niet toegestaan, omdat hierdoor meer luchtbewegingen ontstaan en asbest verspreid kan worden.

De betrokken bewoners kunnen bij de uitleen een fiets verkrijgen op vertoon van een legitimatiebewijs. De fietsenstalling is zondag open van 9.00 tot 22.00 uur en vanaf maandag van 7.00 tot 22.00 uur.

Verder zijn op het parkeerterrein van VELO vijf invalidenparkeerplekken gemaakt. Ouderen die hulp nodig hebben met het sjouwen van boodschappen, kunnen hulp vragen bij de afzetting aan de Prins Clausstraat.

Bij de autowasplaats zijn fluistergeneratoren geplaatst, zodat de geluidsoverlast vermindert. Ook de lichtintensiteit en lichtrichting zijn aangepast.



Wie buiten het gebied van de noodverordening woont en een verdenking heeft van de aanwezigheid van asbest, kan zich wenden tot het Meldpunt Leefomgeving van de gemeente Westland. Er komt dan een inspecteur langs om te inventariseren of er inderdaad sprake is van asbest.



Burgemeester Van der Tak neemt maandag een besluit over de noodverordening. Er zijn meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld helemaal intrekken of het gebied verkleinen.