Zaalkorfbal: CKC Maassluis verliest weer topper

Eerste klasse E

Valto behaalde twee dure punten in strijd om lijfsbehoud. In sporthal Vreeloo won de Lierse ploeg met 24-16 van Tilburg. Frank de Rijcke was het meest op schot voor de thuisploeg. Hij scoorde maar liefst tien treffers. Valto leidde halverwege met 12-8. Door deze overwinning staat Valto op een derde plaats en heeft het drie punten voorsprong op de p/d-plaats waar Tilburg en ODO bivakkeren. Valto kan zichzelf volgende week tegen ODO een goede dienst bewijzen. Bij winst is de ploeg bijna veilig.

ODO leed de tweede nederlaag op rij. Wederom was een mede-koploper degene die de Maaslandse ploeg dwars zat. Korfbal Combinatie Ridderkerk won in sporthal De Fakkel met 22-17. ODO leed de zesde nederlaag en staat samen met Tilburg op een gedeelde zesde plaats. Volgende week volgt de streekderby in eigen sporthal tegen Valto waar een overwinning noodzakelijk is richting lijfsbehoud.

Dijkvogels kreeg de tweede tik op rij te verwerken. Na de nederlaag van vorige week tegen hekkensluiter Fluks vertrok de Maasdijkse ploeg met een fikse kater uit Bleiswijk. Weidevogels, dat één punt meer had dan Dijkvogels, gaf de bezoekers in sporthal Rijneveen geen enkele kans. De ruststand was 12-6 in het voordeel van Weidevogels. Na de tweede helft was de score voor beide ploegen verdubbeld: 24-12. Dijkvogels blijft hekkensluiter en ontvangt volgende week in eigen huis Velocitas.

ONDO wist de prima wedstrijd tegen Weidevogels geen goed vervolg te geven. De 's-Gravenzandse ploeg verloor in sporthal De Does in Leiderdorp van Velocitas. ONDO verloor hiermee de tweede plaats en staat nu op vijf punten achterstand van koploper Achilles. Velocitas won na een spannende wedstrijd met 20-18. Volgende week speelt ONDO tegen nummer twee van de ranglijst GKV, dat één punt meer heeft dan ONDO.

Tweede klasse H

Na de nederlaag tegen ONDO wist CKC Maassluis zich in de topper tegen Merwede niet te revancheren. In de Olympiahal incasseerde CKC Maassluis de tweede opeenvolgende nederlaag, waardoor de competitie definitief weer spannend is. In de resterende vijf wedstrijden moet CKC Maassluis een voorsprong van één punt verdedigen. Voordeel is dat de nummers twee en drie respectievelijk Merwede en ONDO elkaar nog een keer treffen en dat is volgende week.

De wedstrijd ging tot aan minuut 22 in de eerste helft gelijk op. Na de 6-6 tussenstand zette Merwede de thuisploeg op een drie punten achterstand (6-9) waarna beide ploegen gingen rusten met een 7-10 tussenstand in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft kwam de voorsprong van Merwede niet in gevaar. De marge werd zelfs zes treffers (9-15), waarna CKC Maassluis de uitslag nog dragelijk wist te maken. Merwede vertrok met een 16-13 overwinning uit Maassluis.