Archief

Zaalhandbal heren: Quintus pakt knap punt bij Tachos

Eredivisie

Koornneef/Quintus hervatte de resterende drie reguliere competitiewedstrijden met een uitwedstrijd tegen TTL Red-Rag/Tachos. In sporthal De Slagen schotelden beide ploegen het publiek een spannende en gelijk opgaande wedstrijd voor. De wedstrijd eindigde in een 20-20 gelijkspel. De ruststand was eveneens gelijk: 9-9. Quintus had in de slotminuut nog een mogelijkheid om de winst in de laatste 39 seconden binnen te halen, echter deze poging strandde. De puntendeling was voor Tachos voldoende om zich te plaatsen voor de kampioenspoule.

Voor de laatste twee plaatsen in de kampioensgroep komen drie ploegen in aanmerking. E&O, Houten en Quintus. Volgende week spelen Houten en E&O, dat nog één punt nodig heeft, tegen elkaar. Quintus ontvangt in eigen huis Aristos. Bij gunstige uitslagen kan Quintus de laatste speelronde ingaan met één punt voorsprong op Houten. De Heulse ploeg sluit de competitie af tegen reuzendoder Hercules, dat dit weekend Houten de voet dwars zette. Houten speelt nog tegen Swift Arnhem. Mochten Houten en Quintus gelijk eindigen dan beslist het doelsaldo, dat in het voordeel is van Quintus.

Hoofdklasse D

WPK/Westlandia heeft weer twee punten aan het totaal toegevoegd en laat de druk in strijd om de koppositie bij de achtervolgers. In sporthal Zuidhaghe versloeg de Naaldwijkse ploeg SOS Kwieksport met 28-23. Na de eerste 30 minuten was de stand nog in evenwicht: 12-12. Westlandia blijft koploper met 22 punten uit 13 wedstrijden.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen