Archief

Zaalhandbal dames: Verburch wint degradatiewedstrijd

Eerste divisie

Veneco/VELO heeft in de uitwedstrijd tegen Klink Nijlnad/Kwiek niet weten te stunten. In sporthal Tijenraan in Raalte speelde VELO een goede wedstrijd en vanuit Waterings oogpunt was de 31-21 nederlaag zelfs geflatteerd. Een aantal twee minuten tijdstraffen in het nadeel van VELO werd door de koploper afgestraft. VELO ontvangt volgende week voor de derde keer een ploeg uit de top drie. Aan de Noordweg komen de reserves van Quintus op bezoek.

Tweede divisie B

In de Jan van der Valk sporthal behaalde Verburch twee belangrijke punten in het degradatieduel tegen Hendriks Graszoden/Leudal. Beide ploegen stonden onderaan met zes punten, dus voor beiden was winst noodzakelijk om punten te pakken en zelfvertrouwen te tanken. Verburch, de slechts presterende thuisploeg in deze divisie tot vandaag, behaalde de tweede overwinning in eigen huis door Leudal met 22-18 te verslaan. De ruststand was in evenwicht: 8-8.

Verburch had het moeilijk tegen Leudal, dat zeer vertragend speelde. Nadat de Poeldijkse ploeg een gaatje had geslagen, kon de overwinning de thuisploeg niet meer ontgaan. Volgende week volgt een moeilijke uitwedstrijd tegen koploper Foreholte.

Hoofdklasse D

Schipluiden is met de schrik vrijgekomen tijdens de uitwedstrijd tegen Heerle en blijft (mede-)koploper. In sporthal De Omganck in Wouw gebruikte de thuisploeg alles om de opponent uit Midden-Delfland het spelen onmogelijk te maken. De speelsters van Heerle gebruikten onder meer de ellenbogen. De ruststand was 9-9. Door hard te werken en het hoofd te gebruiken bleef Schipluiden bij de les. Uiteindelijk kon een 20-18 overwinning bijgeschreven worden voor de mede-koploper.