Archief

Lunchroom Bijzonder kan nog maanden vooruit

Het ziet er naar uit, dat lunchroom Bijzonder nog tot circa 1 juli gehuisvest kan blijven aan de Hoofdstraat 8 in De Lier. Dat heeft het college van B en W laten weten in de antwoorden op vragen die door de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) waren ingediend.

De exacte datum is afhankelijk van het verloop van de bestemmingsplanprocedure en de verkoop van de op deze locatie voorziene woningen. Die woningen gaan pas in de verkoop als het bestemmingsplan onherroepelijk is en er zal pas gesloopt worden als 80 procent van de woningen is verkocht. "Gezien de positieve reacties tijdens de informatieavonden van de ontwikkelaar, is er geen reden om de planning bij te stellen", meldt het college.

De stichting Bijzonder heeft overigens een contract waarin onder meer een opzegtermijn van vier weken is opgenomen. In maart 2014 is medegedeeld dat de start van de sloop medio 2015 is voorzien.



Bijzonder wordt grotendeels gerund door mensen met een beperking. Het college zegt zich bewust te zijn van het bijzondere karakter van de lunchroom. "Hoewel wij geen verplichtingen hebben, is op alle niveaus getracht om de stichting te ondersteunen in haar zoektocht naar een permanente locatie. Dit zullen wij ook de komende maanden blijven doen", belooft het college.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen