Archief

Asbestopruiming: nu de tuinen, maandag de daken

In de Wateringse 'asbestwijk' is begonnen met de controle van de voor- en achtertuinen. Hiervoor wordt huis-aan-huis aangebeld. Maandag wordt gestart met het controleren en opruimen van de daken. Hiervoor worden hoogwerkers ingezet. Dit heeft de gemeente Westland zaterdag rond het middaguur bekendgemaakt.



"Met de kennis die wij nu hebben, schatten wij in dat het schoonmaken van tuinen, daken en de niet verharde delen van de openbare ruimte nog tot eind februari zal duren", aldus de gemeente.

De eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw moet zo snel mogelijk aan de slag gaan met het opruimen van de resten van het gebouw. Als hij dit maandag niet heeft gedaan, dan pakt de gemeente het op.

Zolang de noodverordening van kracht is, gaan de werkzaamheden dag en nacht door, dus ook op zondag. Het schoonmaken van de auto's wordt zodanig aangepakt, dat er zo snel mogelijk één auto per woning beschikbaar is. Een exacte planning van het reinigen van de auto's is niet te geven, omdat de vervuiling per auto verschilt en dus ook de reinigingstijd. "Zeker is wel dat in de loop van komende week alle auto's gereinigd zijn", stelt de gemeente.

Verder wordt er op gewezen, dat hulpverleningsdiensten niet onder de noodverordening vallen. Ambulance, brandweer en politie mogen het gebied dus in. Als bewoners een ziekenhuis of dokter moeten bezoeken en geen vervoer hebben, dan kan men zich melden bij het Klantcontactcentrum van de gemeente (tel. 140174).



Dieren zijn immuun voor asbest. Wel bestaat de kans dat zij door buiten te lopen asbestdelen aan hun pootjes krijgen. Daarom het advies om pootjes schoon te maken als honden of katten buiten zijn geweest.