Archief

Plannen uitbreiding Koningshoek flink gewijzigd

De voorgenomen uitbreiding van winkelcentrum Koningshoek in Maassluis is gehalveerd. Er komt ook geen parkeerdek en de woningen boven op het winkelcentrum gaan eveneens niet door. Dat heeft eigenaar Wereldhave desgevraagd laten weten.

Volgens het vorige plan zou er maximaal achtduizend vierkante meter aan winkeloppervlakte bij komen. Dat is nu gewijzigd in vijfendertighonderd vierkante meter. Reden is voornamelijk de stijging in het aantal internetverkopen en de kwakkelende economie. Toch is inmiddels al de helft van de uitbreiding verhuurd.

Het ontwerp van de nieuwe Koningshoek is aangepast in samenwerking met DOK Architecten. Dat bureau was ook betrokken bij de vorige plannen. Opvallend in dat ontwerp zijn ook de nieuwe ingangen. Eerder was er sprake van ronde bogen, die zijn nu vervangen door pilaren met glazen daken.

Het aantal parkeerplaatsen breidt minder uit aangezien er ook minder winkeloppervlak komt en van woningbouw wordt afgezien. Zodoende is het parkeerdek niet nodig. Wel komen er binnenkort extra parkeerplekken voor de tijdelijke Aldi-supermarkt, ook deze blijven gratis. Zodoende blijft er genoeg parkeergelegenheid.

Categorieen:
Maassluis Algemeen