Archief

Fort in Hoek van Holland wordt zaterdag ontruimd

De vrijwilligers van Stichting Fort aan den Hoek van Holland gaan zaterdag hun collectie uit het fort halen. Dat heeft woordvoerder Hans van Aalst laten weten aan WOS Media. De rechter deed vrijdagmiddag uitspraak in een executiegeding dat de stichting had aangespannen. Dinsdag diende al een hoger beroep tegen Fort 1881 (Beumer Bedrijfsdiensten), wat de vrijwilligers ook al hadden verloren.

Van Aalst probeerde bij de rechter meer flexibiliteit af te dwingen in de ontruimingsperiode die was opgelegd. Ook wenste de vrijwilligers een lagere dwangsom.

"Een enorme teleurstelling", reageerde Van Aalst. Hij hoopt dat de vrijwilligers zaterdag doorlopende toegang krijgen tot het fort, zodat zij in alle rust hun collectie kunnen veiligstellen. De stichting benadrukt dat hun rechtsvorm blijft bestaan, omdat zij in een andere vorm de geschiedenis van het fort willen vertellen. In welke vorm is nog onduidelijk.

Stichting Fort aan den Hoek van Holland lag met Fort 1881 (Beumer Bedrijfsdiensten) in de clinch over de invulling van het museum. Beumer wilde van het gebouw behalve een museum een vrijetijdscomplex maken. Daar zaten de vrijwilligers met hun collectie niet op te wachten.