Archief

WOS Alert: terugblik op jaarwisseling

In de januari-aflevering van WOS Alert wordt vooral aandacht besteed aan de incidenten rondom de jaarwisseling. Ingezoomd wordt op de ongeregeldheden in Honselersdijk en de brand op een schoolplein in 's-Gravenzande. Ook is er aandacht voor de diefstal van een pinpas in Ter Heijde.

Op zondagmiddag 21 december gaan een man en een vrouw naar verzorgingshuis Duinhof in Ter Heijde. Het tweetal gaat daar het appartement van een bewoonster binnen. Zij zeggen niet bij haar te moeten zijn, maar bij iemand die op dat moment niet aanwezig is. Ze blijven nog zo'n vijf minuten. Achteraf blijkt de pinpas van de bewoonster te zijn verdwenen. De twee zijn op bewakingsvideo's te zien.

De politie is ook op zoek naar de aansteker(s) van de brand op het schoolplein van De Kameleon in 's-Gravenzande. Daarbij gingen een fietsenhok en een speeltoestel verloren. De brand brak uit om ongeveer 16.40 uur.

Verder wordt aandacht besteed aan de ongeregeldheden in de Vogelwijk in Honselersdijk. Daarbij werden meerdere vuurtjes gestookt en gingen zelfs een schutting en een speeltoestel in rook op. De sfeer, zo rond 2.00 uur op 1 januari, was grimmig. Zelfs de straatverlichting werd vernield en de politie moest optreden.

De politie is voor alle zaken op zoek naar getuigen. Die kunnen zich melden bij de recherche van bureau Westland via 070-4241500 of anoniem: 0800-7000. De uitzending van WOS Alert is, met uitzondering van het weekend, nog tot woensdagavond 19.00 uur te zien op WOS TV.