Archief

Militair Museum maakt zich zorgen om collectie Fort

Het Nationaal Militair Museum (NMM) uit Soest maakt zich zorgen om zijn collectie die in bruikleen is bij de Stichting Fort aan den Hoek van Holland. Dat heeft het voormalige legermuseum desgevraagd laten weten aan WOS Media.

De Rotterdamse wethouder Schneider heeft gecommuniceerd, dat het deel van de collectie dat in bruikleen is van het Legermuseum ook door Fort 1881 mag worden geleend. Maar dat is niet zomaar het geval, stelt het NMM.

"Uiteraard kan de Stichting Fort 1881 bij ons een nieuw bruikleenverzoek indienen, maar dan moet zij wel de status van geregistreerd museum bezitten en voldoen aan de door ons gestelde voorwaarden", is de uitleg van de collectiebeheerder van het NMM, Arco Seton.

De vrijwilligers van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland denken, dat de onjuiste berichtgeving van wethouder Schneider een belangrijke rol heeft gespeeld in diverse processen die Fort 1881 heeft aangespannen en dat subsidieverstrekkers mogelijk daardoor op het verkeerde been zijn gezet.

De collectie van de vrijwilligers-stichting moest eigenlijk al uit het Fort worden gehaald, zo is eerder door de rechter besloten. De stichting heeft tegen dat besluit een executiegeding aangespannen.