Archief

Nog geen zicht op einde opruimen asbest

Er is voorlopig nog geen zicht op het einde van de opruimwerkzaamheden in het gebied tussen de Ambachtsweg en het VELO-terrein in Wateringen. Dat blijkt uit de brief die burgemeester Van der Tak woensdagavond bij de betrokken bewoners heeft laten bezorgen.

De situatie is ten opzichte van dinsdagavond niet veranderd, zo laat Van der Tak weten. Mannen in witte pakken zijn onverminderd bezig met het inspecteren, opruimen en reinigen van het gebied. Dit gaat vannacht door. Delen van het gebied die al zijn schoongemaakt, worden steeds gecontroleerd en indien nodig opnieuw gereinigd. Tevens worden er continu metingen verricht om te bepalen of er asbestdelen in de lucht aanwezig zijn, wat tot nu toe niet het geval is.

"Wij hopen u op korte termijn te kunnen laten weten, hoe lang de schoonmaakwerkzaamheden gaan duren", schrijft Van der Tak.

EcoLoss is begonnen met het schoonmaken van de auto's. Eigenaren worden hiervoor rechtstreeks benaderd. Wie hierover vragen heeft, kan zich melden bij de container van EcoLoss op het parkeerterrein van VELO.

Het terrein van het afgebrande pand en de ingangen van de Ambachtsweg, Prins Hendrikstraat en Prins Bernhardstraat zijn afgezet met hekken. Bewoners van deze straten dienen nog steeds overschoenen te dragen, als zij naar hun woning lopen. Deze overschoenen zijn verkrijgbaar bij de container van EcoLoss op de hoek Ambachtsweg-rotonde Noordweg. Bewoners van de Prins Clausstraat kunnen hun woningen weer vrij in en uit lopen, zonder overschoenen.

In de vier genoemde straten is geen verkeer toegestaan.

De overblijfselen van het afgebrande bedrijfsverzamelgebouw aan de Poeldijkseweg worden natgehouden om te voorkomen dat asbestdelen zich verspreiden. Op zeer korte termijn wordt gestart met het afvoeren van het materiaal.

Van der Tak heeft woensdagavond ook een excuusbrief gestuurd naar de bewoners van de Ambachtshof en de Poortweide, net buiten het gebied van de noodverordening. Die brief is hier te lezen.

Categorieen:
Wateringen Algemeen