Archief

Midden-Delfland in beroep tegen snelheidsverhoging A20

Het college van B en W van Midden-Delfland is niet blij met de snelheidsverhoging op de A20 naar 130 kilometer per uur. Gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad, wordt nu een beroep ingesteld tegen de beslissing van minister Schultz.

Midden-Delfland had een zienswijze ingediend tegen het (toen nog) voorgenomen besluit om de snelheid aan te passen van 120 naar 130 km. Het college noemde een snelheidsverhoging onverantwoord, omdat het onder meer tot meer ongevallen zou leiden.

Wethouder Horlings liet dinsdagavond in een commissievergadering weten, dat de beantwoording van de minister hem teleurstelde, "omdat de minister nogal eenvoudig langs de argumenten heen manoeuvreert." De fracties van CDA, OGP en PvdA steunen de wethouder in zijn beslissing om een beroep in te stellen.

De snelheidsverhoging op de A20 was dinsdag een bespreekstuk op verzoek van de fractie Mijn Partij. Die was het niet eens met het feit dat het college 'op eigen houtje' een zienswijze had ingediend. Volgens raadslid Roeling moet eerst de gemeenteraad een standpunt innemen over een dergelijk onderwerp.