Archief

Vragen over gang van zaken jubileumfeest Westland

Fractievoorzitter Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland) wil een compleet overzicht hebben van de bedrijven die zijn ingeschakeld bij de viering van het jubileumfeest van de gemeente Westland afgelopen zomer. Aanleiding voor zijn vragen vormt de erkenning van de organisator, dat het eten en drinken grotendeels verzorgd zijn door een bedrijf van buiten het Westland.

In de raadvergadering van 8 april vorig jaar had Keizer zijn zorgen geuit over de mogelijk geringe inzet van Westlandse bedrijven bij de aanstaande viering van het 10-jarig jubileum van de gemeente. "In antwoord op die vragen reageerde de burgemeester bijna laconiek", stelt Keizer. "Er zou slechts één bedrijf van buiten het Westland worden ingezet." (Dat ging om beveiliging - red. WOS).



Keizer vervolgt: "In de weken na het jubileumfeest kregen wij echter wederom signalen, dat het leeuwendeel van de horeca door niet-Westlandse bedrijven was uitgevoerd." Dit werd door organisator Frank Bierkens van Experience Express bevestigd in een commissievergadering afgelopen donderdag.

"Hoe kan het, dat de burgemeester eerst vol overtuiging op onze vragen antwoordde, dat het bijna 100 procent Westland was (voor en door Westlanders). En nu blijkt dat dat niet de waarheid was", vraagt Keizer.

Categorieen:
Westland Algemeen