Archief

Roest heeft geld voor WK binnen

Martijn Roest kan dit jaar zijn titel verdedigen op het wereldkampioenschap wielrennen voor mensen met een verstandelijke beperking. De Wateringer was een crowdfundingactie gestart om hem naar Ecuador te brengen. Het benodigde bedrag haalde hij dinsdag op.

Roest had in totaal 4500 euro nodig. Daarvan was al 2895 euro van opgehaald. Dinsdagmiddag bracht topschaatser Koen Verweij hem via Twitter goed nieuws. "Hé Martijn Roest, Corendon en ik vinden dat jij je titel moet verdedigen. We betalen de rest van de reis & verblijfskosten voor het WK!"

De wielrenner in reactie: "Hier ben ik even helemaal stil van. Super bedankt alvast!! ik ben echt ontzettend blij met jullie aanbod!!" En niet veel later: "Super, ik loop gewoon te stuiteren door het huis."

De Wateringer werd de afgelopen drie jaar steeds wereldkampioen op de weg. Dit jaar haalde Roest drie gouden medailles tijdens het WK in Tsjechië. Het WK heeft in 2015 voor het eerst buiten Europa plaats. De KNWU ondersteunt deze wielrendiscipline financieel niet.

Categorieen:
Wateringen Algemeen