Archief

Nieuwe vrijheden en beperkingen in asbestgebied

De gemeente Westland heeft dinsdagavond bekendgemaakt welke vrijheden en beperkingen gelden in het gebied waar 's ochtends de noodverordering was ingesteld, nadat er bij een brand aan de Poeldijkseweg veel asbest was vrijgekomen. De opruimactie gaat de gehele nacht door.

Voor het hele gebied geldt, dat de tuinen niet betreden mogen worden. Dat betekent dat mensen via hun voordeur hun woning moeten verlaten. Zij kunnen dus ook geen gebruik maken van de fiets.



De papierbakken worden morgen nog niet geleegd, schrijft de gemeente, "houd uw bak dus binnen".

Het groen in de gebieden is nog niet vrijgegeven en mag dus ook niet worden betreden. Deze gedeeltes zijn met geel lint afgezet, omdat deze nog gesaneerd moeten worden.

De Poeldijkseweg/Noordweg gaat uiterlijk 22.00 uur open voor doorgaand verkeer.

Prins Clausstraat

Bij nader inzien (21.05 uur) wordt deze straat nog niet vrijgegeven. Voor deze bewoners geldt dat zij hun woning in mogen, maar wel met overschoenen aan. Deze kunnen zij ophalen bij de container van EcoLoss. Deze container staat aan het begin van de Ambachtsweg, nabij de rotonde aan de Noordweg.

Prins Bernhardstraat en Prins Hendrikstraat|

Advies is om binnen te blijven. Burgers die hun woning hebben verlaten, mogen weer terug. Zij moeten wel overschoenen halen bij de container van EcoLoss. Opruimwerkzaamheden vinden nog plaats.



Ambachtsweg

Geëvacueerde bewoners mogen weer terug naar hun woning. Maar zij moeten zich ook melden bij de container van EcoLoss voor overschoenen.



De Ambachtsweg blijft gesloten voor verkeer vanaf beide kanten. Bewoners van de Ambachtsweg nr 28 tot Prins Bernhardstraat en vanaf nr 17 tot Prins Bernhardstraat die terug willen naar hun woning, moeten ook overschoenen halen bij EcoLoss.

Categorieen:
Westland Algemeen