Archief

Fort: Vrijwilligers enorm teleurgesteld, Beumer blij

De vrijwilligers van de stichting Fort aan den Hoek van Holland zijn enorm teleurgesteld in de uitspraak van de rechter. Die uitspraak is in het voordeel van ondernemer Jurgen Beumer, die zo snel mogelijk verder wil met zijn plannen onder de naam Fort 1881.

"Ik heb nu de blik op de toekomst. De uitspraak is een bevestiging van wat al een jaar speelt", aldus Beumer. De ondernemer is blij met de uitspraak, maar vindt het jammer dat het allemaal zo gelopen is: "Het is jammer, dat de samenwerking niet van de grond kwam, maar het is beter zo."

Overigens moeten de spullen van de vrijwilligers eigenlijk nog vandaag weggehaald worden. De zes-weken termijn die uit de uitspraak van het kort geding kwam, blijft staan. Beumer: "Ze hebben continu geweigerd om erover in gesprek te gaan."

Hans van Aalst van de vrijwilligersstichting laat weten, dat er een executiegeding aankomt: "We kunnen niet in zo'n korte tijd alle spullen weghalen, dat gaat gewoon niet!" Ook wil de stichting een bodemprocedure starten. "Onze indruk is dat er onvoldoende stil gestaan is bij onze argumenten."