Archief

Contract zwembad De Hoge Bomen opgezegd

Omdat er binnen de gemeenteraad van Westland nog geen beslissing is genomen over het eventuele behoud van zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk, heeft de gemeente de huur- en exploitatieovereenkomst per 1 januari 2016 opgezegd.

Met de opzegging van het contract met Optisport is uitvoering gegeven aan een besluit van de gemeenteraad uit 2012. Destijds is door de raad afgezien van de bouw van een centraal zwembad en werd besloten alleen door te gaan met drie kwalitatief goede zwembaden, te weten Maesemunde ('s-Gravenzande), Vreeloo (De Lier) en De Boetzelaer (Monster).

Eerder, in 2007, besloot de gemeenteraad al om de verouderde zwembaden De Hoge Bomen en De Waterman (Wateringen) uiterlijk in 2016 te sluiten. Voor De Waterman geldt, dat de gemeente het burgerinitiatief Waterman Natuurlijk! in 2013 de kans heeft gegeven dit zwembad zonder kosten voor de gemeente te exploiteren.

De gemeente beraadt zich momenteel op de vraag, wat er na 1 januari moet gebeuren met de locatie van zwembad De Hoge Bomen. Binnenkort zal hierover meer bekend worden, zo is dinsdagochtend aangekondigd. Wethouder El Mokaddem informeerde maandagavond een commissie van de gemeenteraad over de opzegging.