Archief

Achterstallig onderhoud bij basisschool Ichthus Maassluis

Bij christelijke basisschool de Ichthus in Maassluis is er achterstallig onderhoud. Dat hebben meerdere (steun)raadsleden aangegeven tijdens een commissievergadering over het onderhoud van basisscholen in de stad.

Zo werd er door Huub Paalvast van de Verenigde Senioren Partij (VSP) gesproken over lekkages en natte plekken rond elektra. "Je moet er toch niet aan denken, dat daar iets ernstigs gebeurt."

De directeur van basisschool heeft in oktober vorig jaar al een brief naar het gemeentebestuur gestuurd, maar zegt nu, dat die niet goed is doorgekomen. In de brief werd duidelijk, dat er flinke lekkages zijn geweest, met een gewonde medewerker, beschadigde werkjes en kapotte computers als gevolg.

Wethouder Keijzer heeft laten weten, dat het overkoepelend schoolbestuur, dat de naam UN1EK draagt, geen urgentie ziet tot het repareren van het lekkende dak. Maar daar wilden de meeste raadsleden geen genoegen mee nemen. "Het regent in de school," aldus ChristenUnie-raadslid Klarie Oosterman.

Het pand van de Ichthus is eigendom van de gemeente Maassluis en heeft al jaren last van het dak, dat gevoelig is voor vandalisme en lekkages.

Categorieen:
Maassluis Algemeen