Archief

Vreugdenhil haalt uit naar Westland Verstandig

Fractievoorzitter Piet Vreugdenhil van CDA Westland heeft zaterdag in zijn nieuwjaarstoespraak een sneer uitgedeeld aan Westland Verstandig, zonder overigens de partij bij naam te noemen. Hij vroeg zich af, of die partij ooit wel echte bestuursverantwoordelijkheid wil dragen.

Vreugdenhil: "We hebben de indruk dat niet elke partij kiest voor opbouwende standpunten, maar veelal voor kritiek; kritiek om de kritiek. Niet gestoeld op vertrouwen, maar bij voorbaat op wantrouwen. Die stijl is niet de onze. En zal dat ook nooit worden."

Volgens Vreugdenhil staat zijn fractie wel degelijk open voor opbouwende ideeën, ook als die van de oppositie komen. Hij reageerde daarmee ook op uitlatingen van het voormalig LPF-raadslid Claudia Vis. Die noemde als belangrijke overweging voor haar besluit om te stoppen, dat de coalitie alles dichttimmert en niet wil luisteren naar goede ideeën van de oppositie.

De CDA-fractievoorzitter zei te hechten aan respectvolle omgang binnen de raad. En dat staat volgens hem in schril contrast met opmerkingen van LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer, "die om publicitaire redenen onze wethouders en burgemeester in het windmolendebat dan vergelijkt met een stelletje op geld beluste lichtekooien."

Van der Meer, fel tegenstander van windmolens in Westland, had in zijn nieuwjaarsboodschap het college gehekeld, omdat die ondanks een raadsmotie de mogelijkheid van windmolens wil openhouden. Een van de argumenten is dat de gemeente anders leges misloopt. Voor Van der Meer aanleiding om te stellen dat "het college van B&W (gedomineerd door CDA'ers) als een publieke dame maar al te graag in het rode flikkerende lampje van de windmolen zit..."

Het CDA, dat in de vorige raadsperiode tegen de windmolenmotie stemde, sluit volgens Vreugdenhil geen enkele energiebron uit, tenzij de ruimtelijke inpassing onverantwoord is. "Het simpele 'not in my backyard' is voor ons geen goed argument."

Categorieen:
Westland Algemeen