Archief

Poep blijft Monsterse molen teisteren

Het grasveld bij molen De Vier Winden in Monster is nog altijd niet vrij van hondenpoep. "Afgelopen woensdag heb ik weer 83 hopen opgeruimd", aldus bestuurslid Dick Schalke.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente Westland zouden vanaf begin december meer gaan controleren rond de molen. Zij zouden hondenbezitters die de poep van hun viervoeter niet opruimen, moeten bekeuren. Schalke ziet echter weinig resultaat. "Misschien controleren ze op de verkeerde momenten."

Schalke heeft de boa's nog uitgenodigd in de molen. "Ik zei: Kom binnen, dan zorg ik voor koffie en wat lekkers. Binnen een mum van tijd heb je zo twintig bekeuringen uitgeschreven." Daarop kreeg hij als reactie dat de boa's daar geen tijd voor hebben, omdat zij ook op andere plekken controles moeten uitvoeren.

Een gemeentewoordvoerder laat desgevraagd weten dat boa's sinds 4 december 22 controles hebben uitgevoerd. Dit gebeurde op verschillende tijdstippen en zowel in burgerkleding als in uniform. Zij hebben niemand op heterdaad kunnen betrappen en dus geen boetes uitgeschreven. De boa's blijven hun controles doen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen