Archief

Mogelijk toch geen loting in Waelpark

De gemeente Westland is in overleg met Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) om bij het toewijzen van nieuwbouwhuizen in het Waelpark tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk het gemeentelijk registratiesysteem te gebruiken. Dat zou dan in de plaats komen van de voorgenomen loting.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland. Die had zich verbaasd over het loten bij de toewijzing, omdat dit afwijkt van het systeem dat in de gemeente wordt gehanteerd. Daarin wordt gewerkt met een puntensysteem: hoe meer punten, hoe hoger op de lijst en hoe groter de kans op toewijzing van een woning.

Het college wijst er overigens op dat in de gemeentelijke huisvestingsverordening staat dat de gemeente een eigen woonverdeelsysteem kan hanteren, maar dat dit niet verplicht is. De gewijzigde omstandigheden op de woningmarkt vragen volgens het college om innovatieve oplossingen. Daarbij blijven rechtvaardigheid en transparantie belangrijke aspecten. Het is aan de raad om vast te stellen of het huidige verdeelsysteem wel toekomstbestendig is, aldus het college.