Zaalhandbal heren: Quintus 2 verrast tegen koploper

De verrassing van het weekend kwam uit de Van der Voorthal. De reserves van Koornneef/Quintus versloegen koploper Handbal Venlo, dat de vierde nederlaag incasseerde. Voor de Heulse ploeg zijn het belangrijke punten in strijd om lijfsbehoud. Door de overwinning van Gemini op de reserves van Volendam en de eigen overwinning zullen Quintus, Gemini en Volendam gaan uitmaken welke ploeg naast Atomium'61 zal degraderen.

De Heulse ploeg wist na tien nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning te pakken. Quintus toonde veel beleving en streed voor elk punt. Handbal Venlo stond na 15 minuten met 3-1 voor, echter vijf minuten later was de stand gelijk: 5-5. In de resterende minuten voor rust wist Quintus een gat te slaan van twee treffers: 8-6.

Na de hervatting liep de thuisploeg rap uit naar een 12-8 voorsprong. Handbal Venlo knokte zich terug en tien minuten voor tijd was de stand gelijk: 12-12. Quintus herpakte zich en scoorde drie keer op rij en twee minuten voor ijd was de overwinning binnen handbereik getuige de 15-12 tussenstand. Uiteindelijk won Quintus verrassend en toch verdiend met 16-12. Mark van Vliet scoorde zes keer. Volgende week volgt de streekderby tegen DIOS.

WPK/Westlandia heeft de koppositie na de eerste wedstrijd na de korte winterstop weten te behouden. De topper tegen HVV'70 werd gewonnen, waarmee de Naaldwijkse ploeg revanche nam op de verloren openingswedstrijd van het seizoen tegen dezelfde tegenstander en HVV'70 op vijf punten achterstand heeft gezet.

Westlandia had het in de eerste helft moeilijk tegen de bezoekers. De thuisploeg kon toch met een voorsprong gaan rusten: 14-12. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd begon de ploeg geloven dat de negende overwinning van het seizoen binnen was. Westlandia versloeg de mede-titelkandidaat met 28-22.