Zaalhandbal dames: alleen Schipluiden en Westlandia 2 winnen

De drie Westlandse ploegen zijn tegen een nederlaag aangelopen. WPK/Westlandia en Veneco/VELO konden het niet bolwerken tegen kampioenskandidaten. De reserves van Virto/Quintus vonden hun Waterloo in Cothen.

WPK/Westlandia en Veneco/VELO hebben niet weten te stunten tegen een kampioenskandidaat. Westlandia ontving in sporthal De Pijl koploper Klink Nijland/Kwiek terwijl VELO aan de Noordweg runner-up Borhave mocht ontvangen.

Westlandia was niet opgewassen tegen de koploper en verloor met 29-21. Kwiek leidde na de eerste helft met 13-8. Westlandia deed wat het kon, echter de bezoekers straften elke fout af. De bezoekers uit Raalte houden drie punten voorsprong op Borhave dat in Wateringen met 28-22 wist te winnen. De ruststand in Wateringen was 16-10 in het voordeel van de bezoekers uit Borne. VELO speelde te wisselvallig om het de titelkandidaat moeilijk te maken.

Quintus opende zwak in de wedstrijd tegen GoConenctIt/Fortissimo. De Heulse ploeg keek snel tegen een 6-0 achterstand aan. Dit verschil kon de ploeg in de resterende speeltijd niet meer goed maken ondanks goed keeperswerk van Esther de Vos. Fortissimo leidde halverwege de wedstrijd met 13-11, waarna de ploeg uit Cothen de wedstrijd won met 27-24. Quintus blijft wel derde op de ranglijst.

Westlandia staat nu op een degradatieplaats en heeft twee punten achterstand op de reserves van SEW. De Naaldwijkers gaan volgende week op bezoek in Kwintsheul voor de streekderby tegen de reserves van Quintus. Nummer 11 VELO gaat op bezoek in Raalte bij Kwiek.

Schipluiden opende de tweede helft van het seizoen met een klinkende overwinning op Snelwiek. De Rotterdamse ploeg, hekkensluiter en nog puntloos, had geen schijn van kans tegen het ontketenende Schipluiden. In de Postkogekohal was de ruststand 23-12. Schipluiden bleef ondanks de ruime voorsprong geconcentreerd spelen en won met 48-22. Een ruime zege die van belang is in het strijd om het kampioenschap, waar het doelsaldo nog wel eens van belang kan gaan worden. WHC en Schipluiden gaan samen aan de leiding met vier punten voorsprong op ROAC. Volgende week gaat Schipluiden op bezoek bij Heerle.

De reserves van Westlandia behaalden een broodnodige overwinning op de reserves van Fiqas/Aalsmeer. In sporthal De Pijl won de thuisploeg met 26-21. De ruststand was 16-13 in het voordeel van Westlandia. In de openingsfase van de tweede helft zakte de ploeg weg waar Aalsmeer van wist te profiteren (17-19). De Naaldwijkse ploeg herpakte zich onder aanvoering van Ascha Plugge, Robin de Brabander en Tessa van der Hoeven en trok de overwinning naar zich toe. Westlandia staat nu twee punten een p.d-plaats.