Archief

Curescu vertrekt bij Virto/Quintus

Alex Curescu vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van de handbaldames van Virto/Quintus. Dat is zondag door zowel het bestuur als de trainer bevestigd tegenover WOS Sport. De in Roemenië geboren Curescu was drie jaar lang oefenmeester bij de handbalclub uit Kwintsheul.

Virto/Quintus is op weg om de kampioenspoule te halen. Het staat vierde in de dames eredivisie. Curescu: ''Deze keuze moest gemaakt worden. Een vierde seizoen had gekund, maar er komen nog andere dingen bij kijken. Het moet van alle kanten goed kloppen.'', aldus de Roemeense trainer op WOS Radio.

Het Heulse bestuur gaat op zoek naar een nieuwe trainer en wil deze liefst voor meerdere jaren vastleggen.

Het contract van René Zwinkels, coach van Quintus-heren, loopt nog wel een jaar door. Het contract van trainer Richard Rijkens bij de dames van handbalclub Westlandia is nog niet verlengd, maar het bestuur is hier over wel in gesprek met de selectie en de trainer. "Als de ploeg grotendeels bij elkaar blijft en er zijn minder blessures waardoor wij beter kunnen presteren, dan vind ik het gaaf om te blijven", aldus Rijkens in WOS Sport.

Categorieen:
Algemeen