Zaalkorfbal: eerste nederlaag CKC Maassluis

Eerste klasse E

ODO heeft na drie overwinningen op rij de eerste nederlaag geleden. In sporthal De Hofstede bleek mede-koploper Swift te sterk. De Maaslandse ploeg leidde nam in de beginfase van de wedstrijd nog wel de leiding (4-2), echter daarna kwam Swift sterk opzetten. De bezoekers uit Middelburg sloten de eerste helft af met een 15-9 voorsprong. In de tweede helft bleek Swift niet voor niets mede-koploper en liet ODO geen schijn van kans. Swift vertrok met een 25-18 overwinning uit Maasland.

Valto is tegen de hekkensluiter in de laatste seconde ontsnapt aan een nederlaag. Thom Voskamp wist in de laatste seconde de gelijkmaker te scoren: 21-21. Voor KOAG was het extra zuur omdat het de eerste overwinning van het zaalseizoen bijna binnen had. In sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel moest Valto alle zeilen bijzetten tegen een prima spelende hekkensluiter. KOAG leidde halverwege de wedstrijd met 12-9. Een sensatie leek op komst toen KOAG op een 20-16 voorsprong stond. De Lierse ploeg richtte zich in een uiterst spannende slotfase op en vocht zich naar een puntendeling. Valto speelde voor de eerste keer gelijk en staat samen met Fortis op een gedeelde vierde plaats.

ONDO heeft het publiek in de Westlandhal goed verwend, vooral in de tweede helft liet ONDO goed spel zien. De 's-Gravenzandse ploeg liet tegenstander Weidevogels kansloos en won met 25-15. ONDO bleef hierdoor voor de vijfde keer dit zaalseizoen zonder nederlaag in eigen hal. ONDO profiteerde tevens van de eerste nederlaag van Achilles en staat nu nog maar drie punten achter de koploper.

Dijkvogels heeft de degradatiewedstrijd tegen Fluks verloren. In de sporthal aan de Lange Kruisweg startte Dijkvogels goed met een 2-0 voorsprong. Daarna was het Fluks dat de wedstrijd controleerde. De bezoekers namen een 10-7 voorsprong bij rust. De thuisploeg sprong slordig met de kansen om en had ook enkele keren pech in de afronding. Tevens miste het lengte voor de rebound. Fluks ging met een 18-15 overwinning terug naar huis en wisselde de laatste plaats in voor de voorlaatste plaats. Dijkvogels is nu hekkensluiter, echter de onderlinge verschillen zijn gering.

Tweede klasse H

ONDO uit Middelburg heeft de competitie weer spannend gemaakt. De nummer drie van de ranglijst versloeg in eigen huis de ongeslagen koploper CKC Maassluis. Door de 15-14 nederlaag heeft de koploper nog maar drie punten voorsprong op de naaste achtervolgers Swift en Merwede. Volgende week ontvangt CKC Maassluis Merwede.

In sporthal De Sprong begon CKC Maassluis goed aan de wedstrijd. Snel stonden de bezoekers met 4-0 voor, echter na een 5-2 tussenstand kwam ONDO sterk opzetten. De thuisploeg leidde opeens met 6-5 en gaf deze voorsprong bijna niet uit handen. Toch wist CKC Maassluis in de laatste minuten voor rust aan te halen en in de voorlaatste minuut van de eerste helft werd het gelijk: 9-9. Na de pauze opende de koploper weer goed en nam een 12-10 voorsprong. ONDO vocht zich terug en won met 15-14.